En typisk dag i garagen.
21 liter vand opvarmes til 75° i mæskegryderne.

Gryderne har kuglehane i bunden for aftapning.

I bunden af gryderne ligger en si, lige under kuglehanen.

Små fragmenter fra malt og humle vil så under mæskning og kogning sive ned under sien og ikke blive aftappet.

Malten er tilsat vandet under grundig omrøring.

Temperaturen skal under mæskningen ligge mellem 62° og 68°
Mens mæsken køler lidt bliver der sat vand over til efter gydning.

Vandet opvarmes til 85° - 90°
Når mæskningen er færdig, er det tid til sining.

Urten i gryden bliver tappet langsomt og igen hældt i gryden.

Dette gøres indtil urten er blevet klar.
Når urten er blevet klar tappes urten ned i gærspanden.
Urten hældes fra gærspanden igen op i gryden og koges i min. 60 minutter sammen med humlen.

Kogningen er også vigtig for at dræbe evt. uønskede bakterier.

Humlen vil herefter fungere som konserveringsmiddel.
Når urten er færdig kogt tappes den i gærspanden igen.

Nu skal den køle lidt før den nedkøles med urtkøleren.

Urtkøleren skoldes inden brug.
Urten køles ned til under 25° inden gæren kan tilsættes.
Den færdige urt med gær i. Nu skal den bare gære 14-21 dage.